Відповіді до § 12-13 вправа 6. Складіть і запишіть рецепт приготування макаронів з тунцем







Складіть і запишіть рецепт приготування макаронів з тунцем, використавши наведені інгредієнти й передавши кількісні показники словами в різних відмінкових формах.

Інгредієнти

  • Макарони - 250 г;
  • тунець - 180-200 г;
  • часник - 2-3 зубчики;
  • оливкова олія - 2-4 ст. л.;
  • твердий сир - 90 г;
  • петрушка - дві-три гілочки; сіль.

Рецепт

  1. Дві - чотири столової ложки оливкової олії розігріти у великій сковорідці. Додати два - три зубчики подрібленого часнику. Посолити до смаку і томити, помішуючи, на середньому вогні, до м'якості часнику.
  2. Додати до олії та часнику сто вісімдесят або двісті грамів тунця. Прогріти все разом, помішуючи й розбиваючи крупні шматочки тунця.
  3. Відварити двісті п'ятдесят грамів макаронів до готовності, у великій кількості підсоленої води, як вказано на упакуванні.
  4. Додати у макарони дві - три гілочки петрушки, дев'яносто грамів твердого сиру, розігріту олію з часником та тунцем. Добре перемішати. Розкласти макарони з тунцем по порційних тарілках.